Ma jelent meg hírként a Noé Állatotthon oldalán a "Kiállítási sztár szaporító avagy az ócsai foxiszaporító telep leleplezése" címmel egy megdöbbentő írás.

Nehéz szavakat találni erre. Sok (valódi!) tenyésztő rengeteget dolgozik azért, hogy munkájukat elismerjék, minél egészségesebb, minél jobb kutyák tegyenek boldoggá sok családot, nem utolsó sorban saját kutyáik is boldog, egészséges életet élhessenek.

De közben itt vannak ezek a szaporítók, akiknek a "tevékenykedése" mérhetetlen károkat okoz. Először is a kutyáknak, másodszor a tőle vásárló családoknak (akiket most nem nevezek bűnösnek, mert jóindulatúan azt feltételezem, hogy félrevezették őket, és nem is látták ezeket az állapotokat), és hatalmas kárt okoz a becsületes tenyésztőknek.

Azért pár kérdésem lenne a foxisokhoz, akik talán már 20 éve tudják, mi folyik itt, de senki sem tett semmit, és nyilván törzskövesként adott el egyébként ellenőrizhetetlen szülőktől származó kölyköket. Ebből eleve kérdésként következik, hogy mégis milyen tenyésztési követelmények, szabályok vannak a foxisoknál? Ahogy a MEOE is, mint a törzskönyvezést eddig felügyelő szervezet is beszámolhatna arról, ez mégis, hogy a fenében létezhet? Főleg, hogy a MEOE elnöke maga is foxis. Ugye?

Meséljetek már kedves foxisok (no és MEOE), hogy is van ez????