Lehet hőbörögni, hogy populista hülye vagyok, mert most egyébként is mindenki ott cseszegeti kormányunk megalomán vízióját, ahol lehet, de vállalom. (mármint a populista hülye részt, a stadionépítési baromságot inkább nem, köszi)

Szóval számtalan jobbnál jobb, szebbnél szebb potenciális helye lenne annak a 100 milliárd forintnak (tényleg, annyi még, vagy lesznek még újabbak is?). Most ugye az egyik (méltán) népszerű helye lehetne akár a Pető Intézet is, megérdemelnék, ugye.

Viszont ez egy kutyás, tenyésztős blogocska, így játszunk el picit a gondolattal, hogy esetleg ezt a pénzt (vagy ennek akár csak a töredékét) a kutyákra, kutyatartókra, továbbá nem kutyatartókat is bosszantó hiányosságok megszüntetésére költené az állam.

Mik lehetnének ezek? Íme egy gyors kis lista, ami újabbakkal is kiegészíthető, írjatok még hozzá példákat.

1. Mondjuk lehetne sokkal több szemetes a kutyakakinak. én hiszem, hogy ahol több az ilyen szemetes, ott sokkal többen szedik össze a kutyaszart, mint ahol nincs. Rávenni is tuti könnyebb a bliccelőket. (ezt ugye nem bánnák a kutyatárs nélkül élők sem)

2. Lehetne még több, ráadásul jól használható, nagy méretű kutyafuttató (szerintem ez is azt segítené, hogy kevsebb kutyagumi legyen az utcán, hisz, ha a futtatóban tölti az eb az ideje nagyobb részét - nem az utcán - akkor..., persze, csak ha van ott is szemetes!)

3. Menhelyekre, fajtamentő szervezetek támogatására. Hála égnek nálunk azért nem annyira súlyos a kóborkutya helyzet, mint Romániában. Viszont nem is kellene megvárni, hogy olyan legyen. A menhelyek már évek óta a túlélésért küzdenek nap mint nap (persze vannak ám csalók ebben a körben is bőven), nincs hely újabb kutyáknak, ami van, az sem épp luxusszálló (igaz, nem is igényelnének olyat), és az orvosi, etetési, fenntartási költségek brutálisak. Ne feledkezzünk meg a fajtamentő szervezetekről sem (akik jellemzően a fajtatiszta, gazdátlan, elveszett, kidobott kutyák sorsát "menedzselik"), ők is hatalmas melót végeznek. Vajon 1 milliárdocskából mennyi sanyarú sorsú kutya (és velük foglalkozó ember) életét lehetne sokkal könnyebbé tenni? Várom a tippeket.

4. Mi lenne, ha végre, az iszonyú fontos erkölcs, hittan, napi 16 tesi óra - tényleg, lehet ezért kellenek a stadionok? - helyett/mellett időt (és pénzt!!!) szánna állambácsi az állattartási kultúránk fejlesztésére? Mondjuk már gyerekkortól kezdve. Jó befektetés lenne ám! Mert idővel egyre kevesebbet kellene költeni menhelyekre, sintérekre, csökkenhetne a szaporítók száma, ami végül kisebb ilyen jellegű kiadásokat eredményezne. Mindenki jól járna. A kutyák, az emberek, a gyerekek és még az állam is. Akkor meg miért nem???

Esküszöm, ha ezekre költi végül az állam 1 stadion építési költségét, én megtanulok focizni! Vagy legalább kimegyek egy Felcsút meccsre. Na, deal?